Saturday, 30 July 2011

bdak kat fb mmg babies lah an ??

      

 
      ade seko dak nyh .. mmg baby btol lahh ... dye pike dye lawa sangat arh ? ade ke dye kate muka aku "mcm hape" .. dey tambi ! lu lawa facetoface ngn aku lar derr... lu cuak ngn aku .. itu pasal tak letak gambar betol .. takot aku bawak geng ke bhai ? xper lah .. kalau tak bawak geng ponn .. aku kasi kau free kick jer ..

      sukeaty aku lah nk letak gmbr aku lawa ke tak .. adehh ! kau nyer pasal lha berbakul aku umpat kau kat blog aku nyh .. aku bg nasihatlah kan .. ye pon tak suke aku .. xyah lah tunjuk .. xyah lah nak komen kat gmba aku terok2 .. publik lah shial ! malu aku nanti .. babies babies babies!

*kalau aku dapat kau kat sekolah mmg lesap arr tayar basikal kau !
*kalau aku bawak moto mmg aku lenyek kau biar jadi lempeng basi...
*kalau aku kat dalam kereta aku sumbat kau kat enjin kreta..
*kalau aku tgh berak, aku berak atas muka kau..
*kalau aku tgh buat eksperimen kat makmal sains .. aku kasi kau telan asid ..
*kalau aku kat zoo.. aku cmpak kau kat kndang babi ..
*kalau aku baru abeh semayang.. aku suro kau bace yassin xrenti2 (xker menambahkn pahale?)
*kalau aku tenga mandi ,, aku suro kau buat part time basoh stoking aku .. ringan siket beban aku..



Thursday, 28 July 2011

Hari Sukan )':



      mse hari sukan aku sedeh sgt weyh ... benda yang aku nak buat semua tak jadik .. aper yg aku nak semua tak dapat .. aku fikir hari sukan tahun 2011 ni bermakna bagi aku tapi takk ! bende yg aku tension time hari sukan ialah :

1. aku nk jumper dye nyh ... tapi tak dapat kayy fine !
2. tension ngn sorng budak pompuan yg suke mnyusahkan aku nyh ..
3. BENDAHARA kalah .. xper .. try again next time kann ..
4. hujan .. terpakse dok atas lecak ..
5. kene kutip sampah .. tp sempat arr gak maki hamun dalam hati ..
6 .sampai hati dye buat aku mcm nih .. kalau tanak ! cakap awal2 xpayah susah kn aty aku..please ..

      *few days b4 hari sukan pon .. something wrong telah berlaku .. kawan aku chat ngn dye .. mula2 dye balas .. bila kawan aku sebot nme aku jer dye xlayan teros ! terase giler aku weyh .. aku rindu separoh mati kat dye .. aku igt nk tgk muke dye hari sukan nanti tapi hapak xnmpk ! kay fine ! thats all ! babai !

       *ehh lupe .. ade lgy satu citer .. lepas hari sukan tuh (mse nak blik) .. aku nmpk dye .. tp aku wat bodo jelar .. aku marah ssangat mse tuh .. aku balik tros .. air mate aku dah bertakung mse tuh .. tinggal nak jato jer .. smp umah mak aku ajak kluar .. aku siap2 tros kluar .. mse kat simpang mne ntah  .. aku nmpk dye ngn kawan dye naik moto .. dye ponn nmpk aku .. mse tuh dye ade jerit something tapi aku x dengar sbb kt dlm kreta )': ..sorry


Tuesday, 26 July 2011

harharhar .. kenangan 2010 :)

*korng xyah paham citer aku ni lgy bgos . aku rse yg pling phm ponn bff aku ngn budak yg aku suke tuh !

       kenangan 2010..boleyh tahan .. aku nk citer siket nyh ..mse tuh ade bengkel bhs melayu lps rehat .. rse nk kencing coz byk minom air .. klahh .. tahan jer .. then..bengkel bm start .. aku tak tentu arah menahan cecair yang hampir keluar .. k lah .. aku duduk sebelah pintu supaya senang nk kluar bila ade emergency .. tibe2 pintu tu gerak2 .. kfinnee.. biar lagi .. tiba2 aku nmpk mata dye ! HAHAHA ! aku cakap kan kawan aku, aku nmpk dye .. kawan aku x cayer .. yelahh !


        dye dduk betol2 blkg aku .. aku gelabah ! cover cool brother .. kringgg ! yeyeh ! freedom .. aku nak g tandas.. sumpah xtahan masa tuh ! ttiba kawan aku lg sorng pnggil ! dye nak jumpa aku! aduhh ! kau paham tak aku nak kencing .. last2 aku lari .. kalau aku tak rasa nak kencing aku tak lri lah bhai! aku pecut cm cheetah mse pergi tands.. ttibe nak di kata hampir semua classmate aku marah2 aku .. aku pelik ! last2 aku nangeh ! aku pon tak tahu aku nangeh sebab aper .. hattoooyai !

Monday, 25 July 2011

Minah ouh minah ..

      minah ouh minah 1 :


       ade lah seko minah ni dye suke sgt nyusahkan aku dari dulu .. xabeh2 ssh kan aku sebab * pkwer dye arr ... mula2 aku terpakse balik lmbat semate mate nak teman dye buat keje yg BODO tuh .. kau tau ark .. nk dekat sejam aku tunggu dye.. dye kata nak bagi bekal kat pkwer dye.. aku pon tunggu arr aku pike 10 minit ker aper ke .. upenyer nak dekat sejam aku tunggu.. dak pkwer depan mata bg jelar.. ni tkot lha ape lha.. mcm lah pkwer kau tu nk makan kau .. pkwer kau bukan carnivore lah!

       citer kedua pulakk berlaku mase hari sukan.. dye main tarik jer aku sbb nak jumper pkwer dye..ye pon ckp lha dulu nk pergi mane .. ni takk.. xpsl2 aku tnggalkan kwn baik aku sorng2 .. TAMBI lha ! sek baik aku bukan org makan org .. sekali aku baham ,, sia2 jer idop! seryesly aku dah serik nk kawan ngn kau..

      minah ouh minah 2 :

        ade seko minah ni .. xsalah nak tegur aku .. kayy.. cuma teguran kau .. sumpah terasa giler ! weyh .. aku tahu lha kau baru je msok satu group dakwah ni .. tp xyah lha nk tunjuk HERO+alim depan org .. aku tau lha aku xseberiman kau, solat pun tinggal .. tp please lah jgn lha tego aku cm 2.. ye pon slow talk lha .. boleyh lha aku terima kureng2 ponn 10% ..

         then .. time tu perikse .. mse tu azan zohor kalao x silap .. aku pon bce buku larr kn .. aku mmg suke bce last minute .. tgh2 aku khusyuk bce buku .. dye tutup je buku aku tuh .. aku ponn usha 'slek' arr kat dye .. dgn selamber dye kata "xbaik buat 2 kerja dlm 1 mse time azan" .. kayy fine .. aper kau cakap tu betol .. cuma kau boleh x ckp elok2 "syuhada tutup buku boleyh tak sbb tgh azan" .. ni takk ! main tutup jer ! hangin aku mase tuh ! sek baik dalam surau!

Thursday, 21 July 2011

my cat - -''

 *okayy .. this is my 1st cat .. kuat main (:




*ni cat number 2 :kuat makan ! tu sbb dye gmox dari yg laen ..



*my cat number 3 : nakal siket dye nih.. syg sgt kat dia ): tp dye dah xder ..



Tuesday, 19 July 2011

ustaz hafiz hamidun :)

aku memang minat giler ngn ustaz hafiz hamidun ni .. hensem pon hnsem gak ouh .. dulu beliau berasal dari kumpulan nasyid yg di beri nama unic .. tp sekarang dah nyanyi solo pulak.. tp suara dye still menten mcm dlu :) yehaha !

*ha ! ni lagu dye yg pling2 aku suke .. kau tahu tak 11 bulan aku carik lagu ni bru jumper ! dengar tao !


*sedapkan suare dye ??? suke aku ..

busted_on_fb@ yahoo.com HAHA !






   facebook skang cm bangang ! nk tau asal ? da lah lmbab .. mcm2 arh .. fesbuk ade aper la sgt .. tu kkadang smp seminggu bru aku bukak .. kalao bukak pon , aku approve fren request , usha notify, usha sttus kawan2  and then blahh .. update status kat twitter ngn blog lgy bgos .. xpon dengar lgu kat utube .. xker lagy berfaedah ..

   dah xder aper lgy aku na tuleh ,, kkadang update blog pon busan gak aduhh ! haha k bye ! nnt2 jelah kite smbong .. nk g skolah nih ! bubye !





Sunday, 17 July 2011

breaking heart !


''Im suffering without LOVE'' < ayat common yg selalu aku dengar .. kay paham ?

* Jaga hubungan tu baik2 .. jgn touching lbeh ..
* pastikan memilih pasngan yg pndai bertolak ansur .. kalau boleh perangai biar berlawann .. kalao sme .. suar dlm pon boleh berebut ..
* rjin2 kan lah tgn tu calling2 and text ngn balak2 or awek2 yg korng sayangi tuh .. xder lah dye perasan kalao korng curang pon..(gurau kay)
* kenal hati budi pasangan dulu .. ni tak main serbu je.. x smpai 3 hari clash , cyerlah cakap aku ..
* tanam dalam dri sifat ikhlas bercinta ngn pasangan .. jgn sedap mulot je ckp ayat2 manis .. tapi hati igt awek yg dok kat afrika tu ..
* yg islam jgn hang out, dosa .. kalau nak jumpa ajak kawan2 lain .. x timbul syak wasangka ..
* kalao time befday si dia tu wish lah kat dye .. jgn korng dok senyap jer .. sayu hati dye tao ..
* JANGAN gurau ngn pasangan yg melibatkan isu sensitif, lg2 pasal kekurangan dye .. dont like okay !
* kalao boleh cari awek yg ttup aurat .. nnt lepas kawen si suami xder lah tnggung dosa berbakul ..
* kalau boleh cari pkwer yg baik2 siket .. jgn carik yg casanova and kaki botol pulakk ..

org sumber : fakulti something ..

 (byk agy mlas nk tuleh ,, penat .. carik sendiri kat internet)




Thursday, 14 July 2011

okayy lahh ! bombe?

Dear Diary,  [diary busan..nk tulis pon mlas] (:
    
       
      assalamualaikum .. hari ni jumaat.. 15.07.11 < tarikh .. kayy hari ni kitorng kene masak ikan keli  .. nk nyalakan api satu hal.. awal2 tgn aku dah melecur .. hantu betol .. asap masok mate xyah cakap .. kene duwe kali nyalakan api bru nk menyala ..cis ...burger!

       first, aku terlepas cakap yg aku pndai siang ikan keli ,, kayy fine! aku buat .. aku siang ikan tuh .. nak dekat 10 minit gak lah.. licin sangat badannyer .. ikot hati nak jer aku blahh dri situ .. tpi yg tergelak nyer tadi ade seko mamat nk siang ikan keli .. mula2 bukan main dyer berlagak dengan aku .. then! aku nmpk arh dye siang , cm bangang jer.. yg xtahan ader lak ikan tu terpelanting masok longkang ! *meow!!! 

        pengumuman terakhir yg aku dengar.. semua pelajar kadet bomba sesi petang diwajibkan untuk masok perbarisan !? WTfish ? giler ker per.. abeh mane dak pg.. siot betol .. xkan lah kitorng jer yg msok.. tidak adil ! seribu satu alasan aku bg coz xnak masok.. tp kene gak ..well !? nasib badan .. itam legam lah aku nnti hari sukan.. wait ! citer psl hari sukan ? aku ade hal penting ! NOOO !  )':




Wednesday, 13 July 2011

priksa!

      tension babe ! nak muntah aku bila tengok buku rujukan yg tebal gilerw2 nyh ! pas2 nak kena salin nota lak uh ! err .. abaikan koko crunch yg nyelit kat situ !



 
      kay .. aku nk citer psl peksa .. ssah mmg tahap babies lah ann .. math sek baik aku leyh jawab cuma ade duwe soalan yg dye suro construct tu aku x sempat buat .. bm boleyh tahan.. alhamdulillah leyh jawb .. sejarah aku merapu .. boleyh pulakk kuar soalan subjektif .. x ikot format btol lah .. geo ?? SUSAH .. aku bagai nak gila jawab .. xpernah aku rasa soaln susah cm nie.. then ,sains ? alhamdulillah leyh jawab pulakk... syukur ya amat .. yg lain2 okay jer ..

     aku xtau cmner nk release tension < btol ke eja ? hmm nak on fesbuk sah2 arh kene bedal ngn pmukul lalat .. nak main2 siket ponn dah kene ketam ngn mak aku .. susah owh msok kelas krk nyh .. every moon (setiap bulan) prikse .. aku naik gila tau tak .. berbulu jerp tlinge aku bila ade pengumuman pasal prikse .. plus yg aku bengang nyer .. dak2 kls krk lain dah abeh prikse tinggal kitorng jer yg terkontang kanting jwb base arab ..

      tp xper .. ustazah base arab kitorng baik .. ustazah kitorng POWER ustzah korng power ker??! dye ajo mmg aku phm giler2 [xtau lah bg diorng] .. and I my ustazah forever !!


Saturday, 9 July 2011

Pasal betik aku tanam kat umah !


lawak arr ?


*gelak lah korng puas2 aku reda jer (:

nak tengok sangat an ? click arrr .. cerita sedeyh syuhada 2011

ye arr si manap (qeha) ni pon.. tnyerlah soalan abeh2 .. ni ndak.. tnyer soalan cm sipot mne aku nak paham .. tmbah lak aku ni sound trouble .. org2 yg like note manap ni kat facebook mmg sah2 perli aku .. aku senanyer sjer je wt2 x dengo (kaver bhai!)