Thursday, 30 June 2011

Kalimah cinta wif lyrics





*sumpah suka gila ngn lagu nyh .. naik gila aku kalo x dengar satu hari .. lirik dye besh !


Jangan gelak ek !


      kisah ni berdasarkn mak aku yg citer .. mse tu aku umo 4 thn .. aku x tahan gilerw nak berak mse uh .. yelar nk cirit- birit pphm jelar .. tp ak tkot nk ckp ngn mak aku .. tkot dye mrah .. aku pon bkk arr suar pas2 g msok bilik air ..xsempat nk bkk barang tu dah kuar .. xtahan nk kuar oowh ! adush ! abeh kne suar dlm aku .. aku panik giler owh mse tu ..aku mse tu xsedo plak yg mak aku dok usha aku dr jaoh .. 


      yg best nyer .. mak aku kata aku tros buang suar dlm aku dlm jamban tuh ! tkot kene marah punyer psal arr .. nasib je tu jamban cangkung .. aduh aper bongok sgt aku nyh mse kecik2 dulu .. malu giler aku bila igt blk cerita nyh .. tp demi korng aku tuleh gak tau  ..


      ni pulak citer mse drjh satu .. aku dah lmbt giler nk pegi skolah agame .. van dah tnggu kt luar uh .. aku panik gak .. x mandi tros aku naik van .. lega giler ! tp yg plik nyer aku g skola pkai selipar .. suar dalam x pakai ..beg kosong x der bku .. aiseh man! cuak babe ! giler babeng ler aku nk nangeh mse tu ..sampai sekolah aku melalak .. cikgu pujuk aku tp aku nangeh gak .. last2 bila cikgu blanje gula2 boleyh lak senyap .. [aku igt agy tu gula2 santa claus hehe !] <  kenangan terindah beb !


           
     

Monday, 27 June 2011

nasib !

      td aku pegey skola sbb ade acare pdang untuk umah bndehare .. lontar peluru ngn lompat jauh kire okay lah gak aku buat..klo lompat tinggi tu pphm jelar.. diri yg pndek ni xkn nk lps punyer ..aku lari punyer ler laju td (org yg citer lah) .. bila da sampai kt palang aku tolak jer..malu aku nak lompat .. yela budak umah tmnggung nyemak kat situ .. aper lgy buad muke cool ajelar blah dr situ .. rmai lah kot gelakkn aku..

alah ! aku x heran lah ! 

      to tp td aku prasan ade seko mamat umah temenggung gelakkn aku kaw2 punyer lah.. bapak kuang asin ! nk kene nyh .. mentang2 aku klakar mse lari td .. tgk lah hari pmbalasan kau lompat mmg siap lha ~

 






Wednesday, 15 June 2011

Gempak smpai kecut perut !

      thn lps kire gmpak lah gak .. pngws sekolah usha 'slek' kt aku ..mne x nyer aku ni pon.. aku g seludup masok nugget ngn air kotak msok ppustakaan .. hee! eyh ! suke aty aku ler .. ko igt ppustakaan bapak kau beli ker ? suke aty aku lar .. aku lepak ngn kwn aku sper ntah nme (knal gitu2 jer) .. mkn kt tmpt duduk blkg skaly .. pngws usha jer tp aku wt bodo .. "aper pndng2, ape? bpak aku ade utang nenek kau ke?"

      
      yg gempak nyer tibe2 pintu ppustakaan tu terbukak, msok lak cikgu disiplin aku dah kecut arr kn .. kang kne sound dpn2 org naya..naya ... mne nk sorok muke aku ni .. xkan nk nyorok kt dlm tin biskut lak .. nugget lain aku simpan dlm poket pas2 yg lain tu aku sumbat dlm mulut .. air kotak lak aku cmpk ntah kemana pegy .. smpai abeh rehat aku carik air kotak tu x jumper2 .. agaknyer pngws rembat kot .. ahh biarlah ...

     time tu jntung aku mmg nk tercabot dowh .. tp muke still cover cool .. tkot2 cikgu prasan .. lps mncekik tu aku buat muke tmbok tros blah keluar .. x tgk kiri kanan blakng .. nk kaver cool nyer psl la.. hee~


Monday, 13 June 2011

Malang 13.06

      semalam aku g tusyen.. dah la aku g lmbat ..pas2 salah msok kls lak tuh.. eyh .. bapak bengang lah .. pas2 kalkulator aku ade kt sorng kakak senior aku ni .. bengkek betul ! aku pon kuar arr buat muke cool aku ni an ..ltak beg kt kls (kls yg btol ek) ..aku pon kuar arr..jumpe akk tu .. ntah aper aku dok bebel smlm .. hee ~


      mse blajo BM lak aku kene bebel ngn cikgu tusyen .. amboi ! nk berdarah tlinge aku bro! kau bayangkn lah suare dye tu kalah krete racing .. klo mak lampir dgr pon dye pengsan .. -,- " .. cm bangang jer smlm.. mmg hari malang aku lah ... ehehe .. tp bkn aku sorng jer yg kene .. ade lg sorng classmate aku kt skolah pon kne gak .. lg trok beb .. dye kne time blajo geo .. mmg aku gelakkn dye abeh2 ! pdn muka !


      kisah nyer bermula time blajo geo ler .. dy memekak tahap babi ! last2 kne duduk sblh aku ,, aku mnyengih jelar mmnjng ..dlm aty aku ckp "pdn mke kau shahryl" .. tular memekak sgt .. tp mse dok sblh aku pon dye leyh memekak .. last2 cikgu suro dye brdiri atas kosi .. hambek kau! kalo aku jadik cikgu ..dah lme aku suro dye diri ateh bumbung .. biyo jd patung cendana kt ateh tu ..
 

Sunday, 12 June 2011

OMG ! skool days ..

      OMG ! hari ni sekolah .. aduhh kire mmpuih ler aku ari ni .. dah la peka sains x siap2 agy .. cm cekodok err.. aku senanyer bkn suke sgt nk g sekolah ni.. cuti agy best~ klo g sekolah.. kne mngadap guru2 bebel kt perhimpunn harian.. nta ppe nta .. sek baik lah aku ni suke jenis dok blkg bila perhimpunn xderla bosan sgt .. klo x bersembang pon aku tido jelar :)


      ha! biler citer bab perhimpunn harian ni .. aku ader teringat sorng guru ni ..  bkn nk ktuk ler .. tp aku x brpe berknan ngn cikgu ni ... dye ajo math tp cm meriam beb .. pergh! berapi ! bebel number 1 beb .. care dy mngajo dah ler kureng .. time perhimpunn lak ader jer ceramah 'ilmiah' nk disampaikn .. beb berdarah tlnge aku .. dye kata nk ckp sepatah dua jer.. bila time bg ceramah x igt dunia.. ckp dah ler 'slow' .. korng bayangkan jelar korg ade kt tmpat aku .. klo ikot hati aku ni kn.. nk jer aku sorong bantal bwh kepala pas2 tido ~

      and, satu benda yg aku x suke bila time cekolah ni ialah : tusyen .. aku kne g tusyen beb! dah lah busan .. aku dah ckp dah kt mak aku, aku nk tuko tusyen.. dye x bg ... pas2 merajuk lak .. argh ! idop ni sikse lah bila ade tusyen tu .. cikgu eng & sejrah jer best .. yg lain busan .. meh aku bg ranking cikgu2 tusyen :

eng : 99%
sejarah : 95%
geografi : 68%
bm : 10% (drpd aku bg 0% baik aku bg sploh) -_-"
sains : 70%
math : 0.01% << cikgu yg paling best beb ..(yeke best ?) cikgu math aku ni 'baran' giler .. untunglah ! 

p/s : jgn tiru aksi aku mngutuk guru .. diharamkn sama skaly ..